Tror nån på allvar att de här så kallade plusjobben för ungdomar kommer funka? Sen när har det funnits jobb för unga som hoppat av skolan? Tror unga själva att det ska finnas jobb för dem direkt efter gymnasiet?
Man blir så deppig av att se alla arbetslöshetsreportage på nyheterna. Nån finnig kille sitter på sitt pojkrum och suckar och säger att han varit arbetslös i två år nu.
Amen va fan plugga då! Sitt inte bara där och kläm finnar på rummet hela dagarna.
Var är föräldrarna till dessa arbetslösa ungdomar, varför peppar ni inte era barn? Vad tror ni? Att de kan hoppa av skolan och det ska gå bra för era barn i livet eller? Att det räcker att gå klart gymnasiet och sen vips så kommer toppjobbet?

Lyssna noga nu alla ungdomar: Välj ett yrke som är rimligt, popstjärna är inte rimligt, krönikör är inte rimligt, journalist är inte heller rimligt. Allt inom sport är inte rimligt. Idrottslärare är däremot rimligt. Musiklärare är rimligt, inte rockstar. Skådis är helt orimligt. Konstnär går så mycket bort att jag verkligen hoppas att ni förkastar den idén så fort den poppar upp. Det finns inte på kartan att ni kan överleva som konstnärer. Ni får dreja på kvällarna. Författare går lika mycket bort som konstnär. Vet ni hur många som brukar köpa en författares böcker? Jo, mamma och pappa.
Rimliga yrken: lärare, läkare, veterinär, jurist, psykolog.
De val ni gör nu kommer att påverka hela era liv. Hoppar ni av skolan och inte går på komvux sen så kommer det enbart leda till dåliga saker. Ni kommer bli fattiga pensionärer som kommer få leva på smulor.
Ingen kommer liksom upptäcka er. Sorry att jag krossar era drömmar. Men vad är bäst, att nån väcker upp er ur era törnrosadrömmar medan ni är unga och kan skaffa er ett riktigt yrke än att ni kommer på detta när ni är luspanka 45-åringar?
Lägg ner dessa "plusjobb", det är sån otrolig bullshit. Anställ vettiga syos till skolorna i stället som kan ruska om ungarna lite.
När ska folk haja att det är bara man själv som kan fixa sitt liv, att man har sitt eget öde i sina händer? Jag tror ingen regering i världen kan göra nåt åt arbetslösheten så länge folk inte får lite eld i baken och reser sig ur soffan och stänger av "Lost" och "Cityakuten". Om man inte KAN plugga för att man är analfabet, ok då får man tänka: vilka jobb är rimliga jobb för mig som är analfabet: Konstnär? NEJ. Byggjobbare? JA. Ja då väljer man bygg på gymnasiet.
Bara för att man inte är en "pluggis" så betyder det inte att man automatiskt måste försöka bli skådis, försöker man bli skådis är man en idiot.

Starta gärna eget företag, men starta inget "härligt bokcafé", startar man ett "härligt bokcafé" är man också en idiot. Kolla av marknaden, var kommer det behövas arbetskraft. Ja inte kommer det behövas några "härliga bokcaféer". Plugga vidare, plugga utomlands, bo utomlands och jobba på vadfansomhelst, bara för att lära er flera språk. Var lite innovativa, tänk långsiktigt, tänk smart, kämpa som fan, för om ni inte kämpar så finns det inga jobb. Ingen politiker kommer liksom ge er jobb. Lycka till.