Linda Skugge

2003-05-16

030516

"Jag vill inte avslöja namnen för då kanske någon snor dem", säger Hannah Widell till Aftonbladet angående sin bebis i magen.
Det här med babynamn är mycket känsligt. Jag kan lova er att alla gravida sitter i timmar och kollar på svenskanamn.com. Det är vår favoritsysselsättning. Det är skitviktigt att kolla vad namnen betyder och inte minst hur vanliga är de?

Linda betyder eh "vek och späd". Åh, vad kul att heta nåt som betyder VEK!
Det är så klart enormt viktigt att det blir rätt namn och att det inte är alltför vanligt. Mardrömmen är att det ska finnas tre stycken med samma namn i samma klass. Man får heller inte välja ett alltför konstigt namn och man måste fundera noga innan man bestämmer sig så att namnet passar bebisen.
Eller så kan man inte enas om namnet. Läste ni om mannen som stack ner frugan för att de inte kunde enas om bebins namn? Det hände helt nyligen. Så galna kan folk tydligen bli av det här med namn.
Om man har ett par nära vänner som ska ha barn ungefär samtidigt som en själv, hur gör man då med namnen? Tänk om vi skulle råka välja samma! Vi kan ju inte gå där och ropa samma namn till våra barn. Eller kan man det?

Det är värsta terrorn det här med namnen. Ska man "paxa" sina namn? Men om man är extremt skrockfull som jag så betyder det liksom otur att ens säga namnen innan bebisen kommit. Det är som att be om problem och bad luck. Före halvtid, det vill säga 20 veckor, skulle jag aldrig våga ens fundera på namnförslag. Inte ens i mitt eget huvud. Kom såna namntankar slog jag bara bort dem.
Alla mina tjejkompisar har en egen favvo-namnlista på sina kommande barn och så säger de att man inte får sno deras förslag. Det gör att det till sist inte finns några namn kvar att ta. Alla namn blir paxade.
Skulle man sno nåt av deras förslag skulle vänskapen ta slut. Det är helt säkert. Det här handlar om dödligt allvarliga saker. Kommer ni inte ihåg hur förbannad Charlotte i "Sex and the city" blev när en tjej snodde "hennes" namn? Och Charlotte var inte ens gravid.

Mina gravida kompisar mailar sina nya namnförslag så fort de kommer på dem och själv sitter jag helt livrädd och vågar inte yppa mina. Jag hoppas helt enkelt på att vi ska ha olika favoritnamn.
Fast mina kompisars förslag har börjat bli läskigt lika mina namnfavoriter. Och det får ju bara inte bli så att jag inte kan kalla min nya bebis mitt allra finaste namn för att en av mina kompisar hunnit före med att "ta" det!
Om jag ändå tar samma namn och hävdar att det "faktiskt legat på min favvo-namnlista i flera år" så kommer hon kanske inte tro mig utan tänka att jag härmat henne och snott hennes favvo-namn. Jävla skit. Jag vill liksom inte förlora nån vän.
Ni får aldrig göra som jag och döpa era husdjur till era favoritnamn (before kids). Min katt heter mitt finaste killnamn: Sebastian. Får jag en son kan jag ju inte kalla honom samma som katten. Eller kan man det? Jag döpte min fina katt efter underbara Sebastian Flyte i "En förlorad värld". Och nu är väl det namnet kört som son-namn. Döp era djur till Ruffsan och Tuffsan och sånt, snälla.
Mina namnförslag är hemliga. Mitt favoritnamn betyder. "fårtacka" och "den moderliga". Mindre lyckat kanske. En annan favorit betyder "gåva, älskad", och en annan betyder "stjärna". Så himla vackert.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här
Vulkan på Facebook | Vulkan på Twitter | Skugge&Co på Twitter | Skugge&Co på Flickr | Skugge&Co på Youtube
© lindaskugge.se 2005-2015 - kontakta